Monday, May 29, 2017


Mari sahabat, aminkan doa ini

Ya Allah, jadikanlah hari ini dan hari-hari selanjutnya jauh lebih baik daripada hari-hari yang telah kami lalui.
Ya Allah, 
Bangunkanlah,
kembangkanlah dan
bangkitkanlah semangat kami dalam bekerja, berusaha, beribadah, dan beramal.
Ya Allah, jaminlah kesihatan, keberhasilan, dan kesejahteraan bagi kami.
Ya Allah, limpahkan dan lipat-gandakanlah rezeki-Mu untuk kami.
Ya Allah, ciptakan dan jadikanlah hanya kesempatan yang baik-baik sahaja bagi kami.
Ya Allah, perlihatkanlah, perdengarkanlah dan rasakanlah kejadian, berita dan pengalaman yang menyenangkan sahaja kepada kami.
Ya Allah, mudahkanlah semua urusan kami, jauhkanlah kami daripada segala kesulitan, perkenankanlah doa kami dan harapan kami.
Amin


Bulan ramadhan adalah bulan yg suci seperti embun pagi yg membasahi dedaunan dikala pagi.
Embun sejuk yg akan membasuh dan membersihkan jiwa kita dari segala dosa.
Kesempatan ini kami AS BEAUTY mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa.



Saturday, May 20, 2017

APA TONER BEKERJA UNTUK KULIT??
MEH SAYA NAK KONGSI KEBAIKAN TONER AS BEAUTY

1) Imbangkan  PH kulit 

Lepas cuci muka wajib pakai toner utk kasi bersih lagi kulit &seimbangkan ph kulit.
Jadi, toner ni penyelamat pada wajah kita, dia akan seimbangkan PH kulit .

2) Mengecilkan liang pori

Liang pori terbuka ni macam kawah lubang bekas jerawat tu, tanpa toner macam mana nak tutup. Selalunya pori terbuka ni macam kulit artis atau pun yang selalu make up tebal. Sebab tu bila pakai foundation smooth cantik je kulitnya kan, bila tanggal make up " tanjat gugurl tau " heks

3) Memberi kelembapan pada kulit wajah

Pernah rasa selepas cuci muka, kulit rasa kering dan menarik? Itu sebab segala sebum minyak dah dibersihkan dengan sabun, kalau yang kuat PH nya tu akan terasa kulit menegang perit, pakai toner selesai masalah, Insya Allah.

4) Melicin dan menghaluskan kulit

Konsisten pakai toner hari-hari selepas cuci dapat melicinkan dan menghaluskan kulit


KEBAIKAN TONER AS BEAUTY

yang bestnya toner as beauty ni ada tongkat ali hydrosol mampu membersihkan kulit mati dan kotoran pada permukaan kulit


WHATSAPP TO ORDER 013.533.7955







CARA PAKAI TONER YG BETUL

LANGKAH 1
cuci muka dengan rapi menggunakan pembersih @pencuci muka


LANGKAH 2
lap wajah sehingga kering.. dap dap ja k..
jangan gosok dengan tuala kerana boleh menyebabkan kerosakan kulit


LANGKAH 3
sapukan sedikit toner pada kapas
elakan mencelup kapas dalam toner kerana ini  boleh mencemarkan toner 


LANGKAH 4
gunakan gerakan mengusap lembut untuk menyapu toner pada kulit 
biarkan toner kering dahulu sebelum apply mosturizer





WHATSAPP TO ORDER 013.533.7955


CARA PENGGUNAAN TONER AS BEAUTY
goncangkan sebelum digunakan
tuangkan sedikit toner pada kapas,ratakan toner keseluruh muka
mulakan dari dagu hingga ke garisan rahang dan pipi.elakan terkena mata
gunakan pada waktun pagi dan malam untuk kesan yg lebih sempurna.






sapa yang ada masalah kulit berminyak, kulit kering , nak kecutkan jerawat boleh cuba  Toner Asbeauty ni ok.. Size pula senang dibawa travel dan kemana sahaja..
berminat boleh terus whatsapp 013.533.7955









Monday, May 15, 2017

A Simple Beauty~




[Maksud bacaan ketika duduk di antara dua sujud]

Ya Allah, ampunilah daku,
Rahmatilah daku,
Kayakan daku,
Angkatlah darjatku,
Rezekikan daku,
Berilah aku hidayah,
Sihatkanlah daku Dan
Maafkanlah akan daku.

Amin.





Sunday, January 29, 2017

As Beauty CNY Sale


Selamat Tahun Baru Cina utk semua kaum cina 😊

Utk meraikan Tahun Baru Cina ini, As Beauty ada buat sale taw. Bkn 10%, bkn 20%, tp 30%!!!
heeee byk tu..
Apa tgg lg, hmpa suma cpt2 lar rebut peluang ini ya..
Bkn slalu taw km nk buat sale ne 😛

Yg mna bru pertama kli nk try skin care ne, hmpa jgn risau.
Skin care dr As Beauty ne leh bantu plbagai mslh kulit muka hmpa.
Raya Puasa lmbt lg, tp mula kn pnjgaan muka hmpa dr skrg, bru lh flawless nnt d hari raya.
heee jgn ingt pkai 3 hari terus flawless taw..
Produk km semuanya slmt d gunakn.
So hmpa tgg pa lg.
Lekaih mai membeli dgn As Beauty!

utk order,
leh Whatsapp or msg ke no, 013-5337955

Saturday, December 17, 2016

Barut Titisan Bonda - Ramuan Pusaka Bidan

BARUT TITISAN BONDA
RAMUAN PUSAKA BIDAN
“Barut ini dicipta khas untuk kegunaan wanita selepas bersalin, ia juga boleh digunakan untuk mereka yang mementingkan kerampingan badan.”



salaam. Hi, entry kli ne, ceq nk crita salah satu top produk dr As Beauty, BARUT TITISAN BONDA. So, apa kelebihan barut ne? Ok meh nk habaq.
Barut Titisan Bonda As Beauty ini telah di cipta n dimodenkan reka bentuknya utk memudahkn terutamanya para ibu dlm proses berbengkung sepanjang masa berpantang. 1 set Barut Titisan Bonda mengandungi barut, minyak herba dan pad herba.
·                      Barut ini dibuat dari material kain belacu, elastic band dan mempunyai Velcro strap (zap on). Jd, amat mudah lah utk kita pakai, hnya zap zap sja. hee. Ia selesa dipakai, tidak menyebabkan kegatalan, menyerap peluh, lembut pada kulit dan tidak tebal.
·                      Barut ne da 2 saiz, size L dan size XL. Untuk yg belum berkahwin atau nk maintain rampingkn pinggang, sesuai lar memakai size L. Di bawah ne ceq akn sertakn size barut yg sesuai mengikut ukuran pinggang.
Saiz

Ukuran Pinggang
L

28-38 inci / 71-96cm
XL

39-45 inci / 99-114cm
·                      Melindungi bahagian yang dibedah terutama sewaktu menyusukan bayi di posisi duduk. Bengkung ini bertindak sebagai pelapik dan pelindung tempat pembedahan. Ciri rekaannya juga membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka.
·                      Size bengkung yang lebar bukan sahaja membantu mengempiskan perut tetapi juga mengecilkan bahagian pinggul yang telah mengembang sewaktu mengandung
·                      Barut ne sesuai dipakai sepanjang hari, mengikut keselesaan, selepas bertungku (utk yg slps bsalin) ataupun waktu tidur. Klo nk pakai waktu tidur, ceq suggestkn hmpa longgarkn sedikit barut agar hmpa mudah bernafas dan dpt tidoq ngn lena.
·                      Boleh dibasuh dengan tangan.



Minyak Herba
Sapukan Minyak Herba pada perut dan badan. Bagus untuk kurangkan sembab, sakit badan, water retention dan melangsingkan balik tubuh. Sapu selepas mandi. Pastikan kulit hmpa kering dan sapu dalam bentuk bulatan ikut bentuk semulajadi perut dan tubuh badan kita. Yg ni special, just sapu pada perut dan kawasan peranakan. Kalau ceaser kena jarakkan dalam 5cm dari jahitan. Sapu jangan tebal buat permulaan.
Sapukan Minyak pada tapak kaki dan pakai stokin. Sangat bagus melancarkan darah ibu. Banyak yang tak tau, dari tapak kaki ni lah pelbagai urat tubuh badan sampai ke kepala. Sebab tu masa pantang tak boleh tersadung terutama ibu jari kaki. Kalau jenis berurut, tanya bidan tu. segala bagai urat ada pada kaki ni.
Minyak ni boleh sapu pada bahagian badan yang lain utk tujuan memanaskan badan dan membetulkan urat. Lepas bersalin normal / ceaser biasanya tak digalakkan urut terus sebab rahim masih bengkak. Kalau ceaser lagi tak boleh usik bahagian perut. Kalau ada bidan yang pandai, dia akan urut tapak kaki sahaja atau betis dan area body yang lain.
Jadi masa pantang mmg setiap produk yang disapu mudah meresap berbanding waktu biasa. Jadi jangan sia-siakan tempoh ni tanpa manfaatkan sebaiknya dengan Minyak Herba yang bagus dr As Beauty ne untuk kesihatan badan.  



Pad Herba
Pad Herba pula mngandungi cengkih, lada hitam dan pelbagai herba kampung yang boleh mengempiskan perut  dan membuang angin2 jahat dlm bdn. Pad Herba ne boleh dipkai sehingga bau2 nya sudah kurang. Pad herba ni rasa panas bila dipakai dan baynya pon agak kuat. So, selepas bertungku amat sesuai amalkan pemakaian barut dengan pad herba ni. Ianya sangat sanagat membantu mengembalikan Rahim ke bentuk asal..Hee As Beauty da menjual Pad Herba dan Minyak Herba secara berasingan. So, hmpa jgn risau klo Pad Herba sudah tamat tempoh.

Minyak Herba & Pad Herba, RM 80
Barut size L, RM 79/RM 85ss
Barut size XL, RM 99/RM 105ss


Selepas sapu minyak ke perut, hmpa boleh lar mula berbengkung dengan Barut Titisan Bonda. Ketatkan sedikit demi sedikit mengikut keselesaan individu. Nak buat sit up pun kena tengok tahap kesihatan hmpa jg. Kalau masih terasa sakit pada bahagian luka memang jgn buat lar ya. Tunggu sampai dah tak sakit, bru leh buat. Hee. Klo dh hbs pantang pun hmpa bole lg pkai barut ne nk p kja ka pa, tp sapu nipis2 jar minyak, xpun hmpa just pkai barut shj. Takut nnt, kuat pulak bau minyak tu 😛. hee so ceq cadangkn Sblum tdoq tu, bru pakai barut ngan sapu Minyak Herba.



Pakai barut di bahagian bawah terlebih dahulu


Masukkan pad herba di poket bahagian bawah dengan kedudukan yang betul 


Kemaskan balutan bahagian atas bagi membantu mengembalikan Rahim ke posisi asal


Selesaikan balutan mengikut kesuaian tubuh hmpa n rasai kehangatan tindak balas minyak dan pad herba.


Sekian dari ceq untuk entri kali ni. Sebarang tempahan atau pertanyaan hangpa boleh la hubungi 013-5337955 !:D

Thursday, November 17, 2016

Akaun Instagram Digodam




Akaun Instagram As Beauty Digodam


Baru-baru ne, akaun instagram As Beauty tlh di hacked buat pertama kalinya oleh pihak yg tidak bertanggungjawab. Username, email dan password tlh diubah. Malah, gambar profile jg tlh diubh kpd gmbr yg tidak sepatutnya. Mmg ne pnglmn baru buat kami semua dan pnglmn ne, tlh buat kami lebih bhati-hati utk masa akn dtg.




Ok, tahap keselamatan amat penting semasa mengendalikan media sosial lebih-lebih lagi kepada penggiat media sosial seperti Blogger, YouTuber, pengurus Facebook Fanpage Manager, Instagram dan macam-macam lagi. Sbb kebanyakkan pengendali media sosial sibuk memikirkan pengisian dan contents media sosial masing-masing sampai terlupa untuk menjaga dan memelihara akaun dari digodam. Kita pasti akan rasa stress, menyesal n sedih tak terhingga kalau kita kehilangan blog ataupun followers secara tiba-tiba. Yang ceq nk kongsi ne bukanlah langkah 100% yang menjamin media sosial hmpa terselamat, tetapi sekurang-kurangnya dapat menyusahkan kerja hackers dan hmpa dpt  mengetahui sedikit sbnyak ttg apa yg perlu hmpa buat sekiranya akaun Instagram hmpa digodam.

Sebelum tu, Kenapa Pengodam Ingin Mengodam?

Soalan ni mungkin nampak macam tak logik tapi kalau hmpa nk taw kebanyakkan penggodam@hackers, depa xda alasan untuk menggodam. Depa hanya suka-suka bagi mencapai kepuasan dan membuktikan depa sudah mencapai satu tahap tertentu.
Tapi ada jg hackers yg nk menjatuhkan jenama tertentu bagi tujuan peribadi.

Jadi, hmpa perlu cepat bertindak melakukan 5 perkara ini untuk menyelamatkannya:

1. Tukar kata laluan atau klik reset kata laluan ke email anda.
2. Membatalkan akses ke mana-mana aplikasi pihak ketiga.
3. Selamatkan akaun jika anda masih boleh log ke dalamnya.
4. Buat laporan kepada Instagram sekiranya anda sudah tidak boleh log masuk.
5. Periksa email anda yang digunakan untuk pendaftaran akaun Instagram.

Jika akaun hmpa dh kna hacked, jgn panic, jgn stress. Terus ambil langkah utk laporkn mslh hmpa di Instagram Help Centre.




Hmpa select “Privacy &Safety Center”, and then select “Report Something” seterusnya select “Hacked Accounts”.




Langkah seterusnya, hmpa just follow jar instruction yg depa bagi. Untuk akaun Instagram yg represent business atau company, Instagram akn minta hmpa upload gmbr bukti yg membuktikan akaun Instagram tu, milik company hmpa seperti utility bill syarikat, lesen syarikat, Certificate of formation dan tax filing dlm satu file shj. Make sure hmpa combine suma tu, dlm satu gmbr shj and if possible, save kn gmbr tu as jpeg. Slps selesai hntr laporan, Instagram akn membantu hmpa pada hari bekerja shj. Jd, mohon sumanya bersabar sekiranya akaun hmpa digodam semasa hri bercuti dan berdoa agar akaun dpt di recover smula. 
Hee AlhamdulillaH akaun Instagram As Beauty dpt diselamatkan.



Jd, kali ne, ceq nk kongsikn tips keselamatan untuk membantu akaun hmpa supaya tidak mudah digodam.

1. Pilih kata kunci yang kuat.
Pastikan hmpa menggunakan kombinasi sekurang-kurangnya 8 nombor, huruf dan tanda (seperti ‘!’ dan ‘&’). Kata kunci itu juga mesti berbeza dari kata kunci yang hmpa gunakan di platform lain di internet.

2. Jaga kata kunci dengan baik.
Jangan sesekali memberikan kata kunci hmpa kepada orang yang tdk dikenali, apatah lg yg baru kenal dan tidak boleh dipercayai.

3. Pastikan akaun email selamat.
Sesiapa sahaja yang boleh mengakses email hmpa, berkemungkinan besar boleh mengakses akaun Instagram hmpa jg. Jadi, tukar semua kata kunci untuk akaun email dan pastikan kata kunci itu tidak sama bagi akaun-akaun media sosial yang lain.

4. Log keluar akaun.
Pastikan hmpa log keluar akaun Instagram klo hmpa menggunakan komputer atau telefon yang dikongsi dengan orang lain. Jangan sesekali tanda kotak “Remember Me” bila hmpa log masuk dari komputer awam. Ini kerana orang lain boleh log masuk lepas hmpa tutup browser window komputer itu.

5. Aplikasi pihak ketiga.
Sekarang ne banyak aplikasi yang menarik untuk digunakan bersama akaun Instagram. Jd, hmpa perlu fikir sebelum membenarkan mana-mana aplikasi pihak ketiga synchronize dengan akaun Instagram hmpa.
Contoh aplikasi atau laman web yang menyediakan alat untuk dapatkan free followers atau likes, kemungkinan aplikasi tersebut  dpt mengambil alih akaun hmpa tanpa hmpa sedar.

Tip tambahan
Selain itu, hmpa jangan terlalu mudah klik apa-apa pautan yang meragukan yang diterima melalui pesanan ringkas (SMS), Whatsapp, internet dan lain-lain. Walaupun pautan itu dihantar oleh orang yang dikenali, hmpa tetap perlu berhati-hati. Jangan main tekan jar link sebarangan.
Hmpa juga digalakkan utk selalu tukar kata kunci akaun media sosial dan pastikan email yang tertera di bahagian deskripsi akaun media sosial itu bukanlah alamat email sama yang digunakan untuk mendaftarkan akaun media sosial tersebut.

Semoga info ini dapat membantu hmpa semua. InsyaAllaH.