Sunday, November 23, 2014

Majalah Wanita Disember 2014

Iklan Multi Berry Collagen As Beauty di Majalah Wanita Keluaran Disember 2014. Dapatkan naskah anda hari ini! 

Cantik Berseri Luar & Dalam dengan Multi Berry Collagen As Beauty.


Friday, November 21, 2014

Collagen

Kenapa kolagen penting untuk tubuh badan kita?


KENALI MANFAAT KOLAGEN

KOLAGEN - Sejenis protein yang sangat diperlukan tubuh bagi memelihara keremajaan & keanjalan kulit.

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.

Kesan kekurangan kolagen - Kulit kusam, berkedut & kendur, pigmentasi kulit, cepat letih & lesu, sakit badan & sendi, mudah lupa, kurang penglihatan serta rambut semakin lemah & kurang.

Mengapa kolagen penting?

• Pulihkan masalah kulit - Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan & garis-garis halus.

• Kekalkan kelembapan & cegah kedutan - kolagen mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut & membuatkan kulit lebih bercahaya. Juga efektif menghilangkan kedutan & mencegah proses penuaan kulit.

• Cerahkan kulit & kurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel & mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen & racun, membantu mencerahkan kulit & mengurangkan pigmentasi.

• Lambatkan proses penuaan kulit - Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan akibat peningkatan usia & gaya hidup yang sibuk.

• Menegangkan payudara - Kolagen bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.

• Cantik dan suburkan rambut - Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut & kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering & bercabang, manakala kuku menjadi kusam & mudah pecah.

• Kuatkan tulang - Pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

Thursday, November 20, 2014

Strawberry

Salam semua, harini admin nak kongsi sedikit info mengenai buah strawberi..jom!

Strawberi bukan sahaja cantik dipandang tetapi dianggap sebagai buah yang baik untuk tubuh kerana penuh dengan gizi, vitamin A dan C, zat besi, mineral, magnesium, kalium dan kalsium. Antara kebaikan strawberi adalah ia sebenarnya mengandungi zat yang disebut asalm ellagic, yang dapat membantu melawan kanser di samping vitamin A dan C yang terkandung dalamnya yang dapat membantu menghentikan kerosakan sel oleh radikal bebas. Selain daripada itu, strawberi juga boleh dijadikan kudapan untuk diet kerana ia hanya mengandungi 27 kalori dalam setiap 100 .gram



Strawberry juga merupakan antara buahan beri dan sumber antioksidan yang baik untuk badan.


Bagi kita di malaysia susah nak cari buah strawberi neh kecuali di tempat tertentu sahaja seperti Cameron Highland..Oleh itu, kita boleh ambil Multiberry Collagen AS Beauty yang sememangnya kaya dengan zat dan pelbagai vitamin yang dirumus khas dari marin kolagen dan ekstrak buahan beri seperti strawberry, raspberry, acaiberry, blueberry dan grapes untuk makanan tambahan harian. Pengambilan Multibeery Collagen AS Beauty secara harian juga dapat membantu memenuhi keprluan zat di dalam badan di samping dapat mencegah KANSER..



Dapatkan AS Beauty Multiberry Collagen sekarang!cantik luar dan dalam bersama AS Beauty..^.^

Tuesday, November 18, 2014

Wechat!


Stay connected with us in Wechat!
Search "asbeautymalaysia" di wechat atau scan sahaja QR code di bawah..^.^


Saturday, November 15, 2014

Tuntutan label

Salam semua..

Hari ni admin nak terangkan kepada semua mengenai sticker yang ditampal di belakang kotak 3 in 1 AS Beauty.

Ramai yang tertanya kenapa ditampalnya sticker pada label di belakang kotak?kenapa tampal pada no NOT di belakang kotak?

Ini adalah kerana.....Jeng jeng jeng~




Pihak syarikat hanya melaksanakan tuntutan pelabelan yang telah dikeluarkan oleh pihak BPFK..Tiada sebarang penipuan yang dilakukan dengan menutup no NOT pada produk.. Untuk mpengetahuan semua, semua produk AS Beauty telah berdaftar dengan BPFK dan mempunyai no NOT yang sah..

Diharap juga, lepas ni tiada lagi yang ragu-ragu terbeli barangan AS Beauty tiruan selepas ternampak sticker yang ditampal di belakang kotak..pastikan yang original ye..hehe

Sebab mengapa syarikat mengambil pendekatan ini ialah untuk mengelakkan pembaziran pada kotak lama yang sedia ada berbanding dengan membuat packaging baru yang sememangnya memerlukan masa dan kos yang lebih tinggi..dan InsyaAllah pada tahun hadapan semua packaging AS Beauty akan berwajah baru dan diharap perkara ini tidak akan berulang lagi..:)

Sebelah kanan kotak yang asal, di sebelah kiri pula kotak 3 in 1 dengan sticker label yang baru..

Sekian sahaja dari admin..bubyeeee~

Thursday, November 13, 2014

Salam Jumaat

Salam Jumaat~

Mari perbanyakkan amal di penghulu segala hari ini..


Tuesday, November 11, 2014

Melembapkan kulit wajah

Salam semua~

Lewat pulak post admin kali ni ye..hew
Sebelum tidur ni, teringat lak admin nak kongsi satu petua kecantikan orang kita dulu2.

Sebenarnya banyak petua-petua orang tua dulu yang boleh diamalkan yang sememangnya bagus dan berkesan. Cuma, kali ni admin nak kongsi sedikit petua kecantikan dengan menggunakan kunyit dan madu lebah. Memandangkan kunyit dan madu ni banyak digunakan dalam masakan dan mudah untuk didapati di kedai2.So, why not kita gunakan khasiatnya untuk kecantikan diri sniri kan..hee

Seperti mana yang kita tahu wajah yang lembap adalah rahsia kulit sihat. Kulit yang lembap juga membuatkan sesorang itu nampak lebih bertenaga dan ceria. Rasa manis je bila tgk muka die..hehe..

Salah satu kaedah mudah untuk mendapatkan kulit yang lembap adalah dengan parut sedikit kunyit basah yang telah dibersihkan dan campurkan dengan satu sudu madu lebah.

Kemudian, sapukan pada muka dan biarkan kering dan bilas dengan air yang bersih.

Boleh diamalkan pada malam hari sebelum tidur.. Kalau rajin buat tiap2 hari, kalu xsempat tu buat 2 3 kali semingu pon da ok. Usaha tu penting!hehe..

Selamat mencuba semua~ Kita hanya usaha yang selbihnya atas izinNya.. Insya Allah..



Sunday, November 9, 2014

Monday Blues~

Gud morning y'olls~

Hari ini, admin nak kongsi skit video komen salah seorang pengguna AS Beauty mengenai toner tiruan AS Beauty..

Syukur akak ni dapat berjumpa dengan kami pada pameran MOSTI baru2 ini..

Harap semua orang tidak menjadi mangsa penipuan isu ini lagi selepas ini..

video



Video ni pula menceritakan bagaimana akak ini berkenalan dengan AS Beauty dan mula berminat untuk menggunakan aromatherapy love oil AS Beauty setelah penerangan ringkas dari kami. 

Admin harap AS Beauty Aromatherapy love oil  dapat membantu masalah fungus yang dihadapinya.InsyaAllah

video


Kekal cantik dan comel bersama AS Beauty ye!heee...

Friday, November 7, 2014

National Innovation Conference And Exhibition 2014 NICE 2014 (PWTC) – MOSTI

Salam semua..
Arini, admin nak kongsi sedikit pengalaman AS Beauty di PWTC baru-baru ni..

Bz sungguh admin 2 3 menjak ni..hari ni baru sempat nak kongsi..phewww~

Serba ringkas mengenai NICE

NICE 2014  bertemakan "Teknologi Memberdayakan Inovasi " diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra ( PWTC ), Kuala Lumpur dari 31 Oktober-2 November 2014. Acara ini termasuk persidangan, pameran , jualan produk R & D, demonstrasi produk dan sesi pemadanan perniagaan dan juga merupakan penghargaan kepada orang-orang yang telah mencapai kecemerlangan yang luar biasa dalam inovasi di Malaysia melalui Anugerah Inovasi. Para peserta sasaran untuk acara ini adalah dari pelbagai latar belakang pelbagai industri , badan bukan kerajaan, sektor awam serta Universiti dan juga pelajar sekolah.

Atur cara pameran

First day (31 OCT 2014)

Krew AS Beauty bertolak dari kedah pada waktu pagi dan sampai di Kuala Lumpur pada waktu petang. Sampai- sampai je terus melapor masuk pwtc dan pendaftaran walk in di kaunter NICE 2014..Fuhh penat pon xhabes lagi trus lapor diri..Bersemangat nih!hehe


Bergambo dlu..hee

Hello, kami da sampai ni..mai kaih..hihi


Pihak Syarikat diberikan tempat dalam bentuk “Display” bersama syarikat2 yang dijemput oleh pihak MOSTI. Comel je meja pameran die..Xpe kecil pon kita isi sampai penuh..



Pengunjung mula memenuhi ruang legar pameran,pelbagai produk dan pameran dari syarikat dan badan berkaitan yang dijemput pihak MOSTI. Ramai badan induk industri datang pada hari ini..


Besnye bau aromatherapi ni..hee

Pengungjung yang hadir

Turut hadir ,Ketua Setiausaha,Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi DS Dr. Noorul Ainur Mohd Nur mengadakan lawatan ke setiap pameran peserta.




NICE 2014 dirasmikan oleh YB Datuk Dr. Ewon Ebin Menteri Sains,Teknologi Dan Inovasi Malaysia




Dalam perasmian tersebut, YB membuat penerangan serba ringkas mengenai Science Fund,Techno Fund dan Inno Fund. Banyak maklumat yang berguna diperoleh dan dikongsi bersama..

(maklumat lanjut mengenai ‘fund yang disebut’ boleh layari www.mosti.gov.my )

Seterusnya, Sidang media diadakan didalam bilik media dan penerangan. Soal jawab bersama pihak media yang dipengerusikan sendiri YB Datuk Ewon Ebin Menteri Sains,Teknologi Dan Inovasi bersama Timbalan Menteri YB Datuk Dr. Abu Bakar Bin Mohamad Diah,dan Ketua Setiausaha DS Dr. Noorul Ainur Mohd Nur 


2nd day (1st NOV 2014)

Pameran diteruskan dan sambutan amat menggalakkan dari semua pengunjung. Kepada pengunjung yang datang dari negeri selain dari Selangor dan Kuala Lumpur. Terima kasih diucapkan sudi kunjungi booth kami..he



Kekal cantik bersama AS Beauty ye kak..hihi


Penerangan untuk pembangunan dan penambah baikan promosi syarikat melalui system sms,email dan kini mobile app ,satu sistem yang amat murah dan berkesan dari SME Cloud SDN.BHD. Ini adalah salah satu usaha dari SME Cloud Sdn. Bhd. bagi membantu usahawan di Malaysia untuk seiring dengan perkembangan teknologi sekarang. Perkhidmatan yang ditawarkan adalah untuk memastikan usahawan di Malaysia dapat mempelbagaikan lagi promosi produk mereka dan memudahkan proses pembelian oleh pengguna.



Info tambahan mengenai MDEC dan SME
-MDEC Malaysia mengalakan usahawan2 untuk melangkah bersama arus perkembangan teknologi yang semakin hari berkembang pesat,dan MDEC menyediakan subsidi untuk pihak syarikat yang mendaftar kepada SME Cloud Sdn. Bhd untuk mempromosikan produk didalam pengunaan Mobile App.
-Pihak SME Cloud Sdn.Bhd sudahpun Berjaya membuktikan pengunaan mobile app amat berkesan kerana ianya sangat mudah dan mesra penguna,yang mana kebanyakan penguna hari ini 80% mengunakan smartphone untuk melayari internet berbanding PC ataupun Laptop.
-Malam Anugerah Inovasi Negara 2014 disempurnakan oleh YAB Tan Sri Datuk Haji Muhyiddin Bin Mohd Yassin,Timbalan Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Pelajaran Malaysia.
4 Katogeri dipertandingkan iaitu produk,perkhidmatan,akar umbi dan sekolah. 




3rd day (2nd NOV 2014)

Pameran dan penerangan mengenai produk As Beauty diteruskan,dan pihak syarikat menerima pelbagai feedback positif dari para pelanggan setia As Beauty yang turut hadir,memeriahkan lagi pameran tersebut.
Turut dihadiahkan cendera hati buat pengunjung As Beauty. Nanti kita jumpa lagi ye!





Bergambar bersama jemputan MOSTI yang lain,sebagai kenangan bersama NICE 2014 PWTC.





ALhamdulillah banyak pengalaman yang dapat daripada pameran ini. InsyaAllah kalau dijemput lagi, AS Beauty siap sedia mananti pergi..hee

Selamat Berhujung minggu semua..



Monday, November 3, 2014

Multi Berry Collagen!

Mengandungi 5 jenis 'berry' yg mana semua sedia maklum 'berry' mengandungi anti-oksida dan vitamin yg tinggi. Sangat baik utk kulit,rambut,kuku,tulang dan lain-lain lagi.

Khasiat Multi Berry Collagen As Beauty 
- Memutih dan melembapkan kulit
- Meningkatkan daya ingatan jangka pendek
- Rendah Kalori dan mengandungi Serat yang tinggi
- Mengurangkan keradangan kulit
- Mengurangkan risiko penyakit jantung
- Meningkatkan kesihatan tulang dan kuku
- Membantu membaiki tisu badan yang rosak
- Baik utk mengurangkan berat badan
- Meningkatkan kesihatan mata

Ambil 1 paket sehari pada awal pagi ketika perut masih kosong. Boleh dimakan terus di bawah lidah atau dibancuh.

Bahan-bahan:-
Hydrolyzed marine collagen, Strawberry powder, Raspberry powder, Acai Berry powder, Blueberry & Grape powder, Vitamin E,C & A.

Harga:-
7gm x 15 sachet
RM 115 SM / RM119 SS