Thursday, November 17, 2016

Akaun Instagram Digodam




Akaun Instagram As Beauty Digodam


Baru-baru ne, akaun instagram As Beauty tlh di hacked buat pertama kalinya oleh pihak yg tidak bertanggungjawab. Username, email dan password tlh diubah. Malah, gambar profile jg tlh diubh kpd gmbr yg tidak sepatutnya. Mmg ne pnglmn baru buat kami semua dan pnglmn ne, tlh buat kami lebih bhati-hati utk masa akn dtg.




Ok, tahap keselamatan amat penting semasa mengendalikan media sosial lebih-lebih lagi kepada penggiat media sosial seperti Blogger, YouTuber, pengurus Facebook Fanpage Manager, Instagram dan macam-macam lagi. Sbb kebanyakkan pengendali media sosial sibuk memikirkan pengisian dan contents media sosial masing-masing sampai terlupa untuk menjaga dan memelihara akaun dari digodam. Kita pasti akan rasa stress, menyesal n sedih tak terhingga kalau kita kehilangan blog ataupun followers secara tiba-tiba. Yang ceq nk kongsi ne bukanlah langkah 100% yang menjamin media sosial hmpa terselamat, tetapi sekurang-kurangnya dapat menyusahkan kerja hackers dan hmpa dpt  mengetahui sedikit sbnyak ttg apa yg perlu hmpa buat sekiranya akaun Instagram hmpa digodam.

Sebelum tu, Kenapa Pengodam Ingin Mengodam?

Soalan ni mungkin nampak macam tak logik tapi kalau hmpa nk taw kebanyakkan penggodam@hackers, depa xda alasan untuk menggodam. Depa hanya suka-suka bagi mencapai kepuasan dan membuktikan depa sudah mencapai satu tahap tertentu.
Tapi ada jg hackers yg nk menjatuhkan jenama tertentu bagi tujuan peribadi.

Jadi, hmpa perlu cepat bertindak melakukan 5 perkara ini untuk menyelamatkannya:

1. Tukar kata laluan atau klik reset kata laluan ke email anda.
2. Membatalkan akses ke mana-mana aplikasi pihak ketiga.
3. Selamatkan akaun jika anda masih boleh log ke dalamnya.
4. Buat laporan kepada Instagram sekiranya anda sudah tidak boleh log masuk.
5. Periksa email anda yang digunakan untuk pendaftaran akaun Instagram.

Jika akaun hmpa dh kna hacked, jgn panic, jgn stress. Terus ambil langkah utk laporkn mslh hmpa di Instagram Help Centre.




Hmpa select “Privacy &Safety Center”, and then select “Report Something” seterusnya select “Hacked Accounts”.




Langkah seterusnya, hmpa just follow jar instruction yg depa bagi. Untuk akaun Instagram yg represent business atau company, Instagram akn minta hmpa upload gmbr bukti yg membuktikan akaun Instagram tu, milik company hmpa seperti utility bill syarikat, lesen syarikat, Certificate of formation dan tax filing dlm satu file shj. Make sure hmpa combine suma tu, dlm satu gmbr shj and if possible, save kn gmbr tu as jpeg. Slps selesai hntr laporan, Instagram akn membantu hmpa pada hari bekerja shj. Jd, mohon sumanya bersabar sekiranya akaun hmpa digodam semasa hri bercuti dan berdoa agar akaun dpt di recover smula. 
Hee AlhamdulillaH akaun Instagram As Beauty dpt diselamatkan.



Jd, kali ne, ceq nk kongsikn tips keselamatan untuk membantu akaun hmpa supaya tidak mudah digodam.

1. Pilih kata kunci yang kuat.
Pastikan hmpa menggunakan kombinasi sekurang-kurangnya 8 nombor, huruf dan tanda (seperti ‘!’ dan ‘&’). Kata kunci itu juga mesti berbeza dari kata kunci yang hmpa gunakan di platform lain di internet.

2. Jaga kata kunci dengan baik.
Jangan sesekali memberikan kata kunci hmpa kepada orang yang tdk dikenali, apatah lg yg baru kenal dan tidak boleh dipercayai.

3. Pastikan akaun email selamat.
Sesiapa sahaja yang boleh mengakses email hmpa, berkemungkinan besar boleh mengakses akaun Instagram hmpa jg. Jadi, tukar semua kata kunci untuk akaun email dan pastikan kata kunci itu tidak sama bagi akaun-akaun media sosial yang lain.

4. Log keluar akaun.
Pastikan hmpa log keluar akaun Instagram klo hmpa menggunakan komputer atau telefon yang dikongsi dengan orang lain. Jangan sesekali tanda kotak “Remember Me” bila hmpa log masuk dari komputer awam. Ini kerana orang lain boleh log masuk lepas hmpa tutup browser window komputer itu.

5. Aplikasi pihak ketiga.
Sekarang ne banyak aplikasi yang menarik untuk digunakan bersama akaun Instagram. Jd, hmpa perlu fikir sebelum membenarkan mana-mana aplikasi pihak ketiga synchronize dengan akaun Instagram hmpa.
Contoh aplikasi atau laman web yang menyediakan alat untuk dapatkan free followers atau likes, kemungkinan aplikasi tersebut  dpt mengambil alih akaun hmpa tanpa hmpa sedar.

Tip tambahan
Selain itu, hmpa jangan terlalu mudah klik apa-apa pautan yang meragukan yang diterima melalui pesanan ringkas (SMS), Whatsapp, internet dan lain-lain. Walaupun pautan itu dihantar oleh orang yang dikenali, hmpa tetap perlu berhati-hati. Jangan main tekan jar link sebarangan.
Hmpa juga digalakkan utk selalu tukar kata kunci akaun media sosial dan pastikan email yang tertera di bahagian deskripsi akaun media sosial itu bukanlah alamat email sama yang digunakan untuk mendaftarkan akaun media sosial tersebut.

Semoga info ini dapat membantu hmpa semua. InsyaAllaH.

Friday, November 4, 2016

Air Suam







salaam Jumaat.  Dah lama btul ceq x update blog ne. Apa pun hari ne ceq nk crita skit tentang kbaikan minum air suam. Air suam ne kita bole dptkn dari mcm2 sumber. Contohnya air mineral yg djual di pasaraya, air yg ditapis spt Kangen Water, Elken, Coway, RO dan byk lg. Tapi ceq nasihatkan kita minum lh air yg ditapis. Nnt ceq kongsikn penapis air yg hnya bmodalkn bwh RM5 shj. Penapis ne sesuai utk student yg duk umh sewa.  Ok back to the topic, hampa taw dak kelebihan minum air suam ne berbanding minum air sejuk?  Kalau hmpa nk taw, minum air sejuk ne akan  membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan proses penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita akn semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. Ramai yg ceq duk perhati amalkan minum air suam yg agak sejuk, jd kesannya hmpir sama shj dgn minum air SEJUK. Ok mai ceq nk habaq, suhu air suam yg tbaik adlh air suam PANAS. Make sure tmbhkn skit air panas ke dalam air suam, lg panas lg baguih tp jgn lh panas sgt smpai melecur lidah tu ya.

Dengan mngamalkan mnm air suam panas setiap pg dpt mengekalkan kecantikkan dan mlmbtkn proses penuaan. Cantik luaran mestilah bsama As Beauty ceewahh, tp dlmn pun penting jg naa. Bila kita mnm air suam panas, kulit akn jd lembap dan kelihatan muda. Yg mna da masalh kulit mcm jerawat, bole lh amalkan pgunaan sabun vit E As Beauty ya.
Rata2 org yg ceq knai, sumanya xmau mnm air suam panas. Awat pasaipa??? Sbb depa xmau kerap buang air kecil. Sebenarnya, it’s normal utk pmulaan. Lama2 bdn kita akn tbiasa ngn 8 gelas air suam pns setiap hri. Nk sht, nk cantik, nk muda dlm jangka masa yg pnjg, kna lh bmula dr skrg ya. Xda lh mnm bru sehari terus nk nmpk muda kn. Mesti lh kna konsisten ya. Heee. 


Secara ringkasnya, kelebihan minum air suam  


1.       Menguruskan badan
Ha mesti suma org happy kn ngn statement ne.  Air suam xda kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan, meningkatkan metabolisma dan menyingkirkn toksik dlm bdn. Nak lg berkesan, tmbh perahan limau nipis dlm air suam, jgn letak gula ya n amalkan minum stiap pg lps bgn tidur. 

2.       Meningkatkan kesuburan
Air suam dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum lelaki serta hormon estrogen pada kaum wanita serta dpt meningkatkan fungsi seksual. Bab ne, ceq xmau terang byk2 sgt na. heee. 

3.       Melancarkan sistem pencernaan
Mcm ceq habaq awal2 td, minum air suam 8 gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Nk lg mudah, mnm air suam panas btul2 lps bgn tidur, time perut tgh kosong. InsyaAllaH, suma nya akn bjalan dgn lancar. Bila dh lancar, secara x lnsg dpt mngelakkn dari sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4.       Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air suam bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5.       Perawatan kecantikan
Kekurangan pengambilan air suam menyebabkan tubuh badan kita menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkedut. Dengan pengambilan air yg mencukupi, kulit menjadi anjal, lembap dan kelihatan muda. Aplikasi makeup jg akn lbh smooth dan tahan lbh lama.

6.       Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air suam bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7.       Menyihatkan jantung
Air suam juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air suam.

8.       Ubat kepada penyakit strok
Air suam tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.


Waktu Yang Sesuai Untuk Minum Air Suam
1. Minum 2 gelas air suam SELEPAS BANGUN TIDUR. Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman.
2. Minum segelas air suam 30 MINIT SEBELUM MAKAN. Ianya membantu penghadaman dan membuat perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan.
3. Minum segelas air suam PANAS 30 MINIT SELEPAS MAKAN. Ianya membantu proses penghadaman.
3. Minum segelas air suam SEBELUM MANDI. Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah.
4. Minum segelas air suam SEBELUM TIDUR. Ianya dapat mengelakkan strok dan terkena sakit jantung ketika tidur


Apa2pun ceq nasihatkan kita amalkn meminum air suam dari skrg. Bak kata pepatah Inggeris, ‘Prevention is better than cure.’ Haa, tapi kadang-kadang tu kalau dh teringin sangat nak minum air sejuk tu. boleh jar... tp kna control lar ya. Yg mna krg mnm air suam, lepas ni ubah lah sikit2... mgkn hri ne just mnm segelas, esok mnm pulak 2 gelas air suam n seterusnya. Xpa pelan2. Jgn terus paksa minum 8 gelas air suam terus ya. Minum lh secara berperingkat.  Lama-lama bdn kita akn biasa dgn pngambilan 8 gelas setiap hri.  Jumpa lg utk next entri.


Sunday, August 14, 2016

AS Beauty Anti Wrinkle Solution

Kombinasi terbaru As Beauty 💚
As Beauty Anti Wrinkle Solution
❤️ Dipakai di siang hari
As Night Repair
❤️ Dipakai di malam hari
RM45sm / RM47ss

Barut Titisan Bonda

Sesuai utk ibu berpantang.
Yang tak berpantang pun sesuai utk merampingkan pinggang dan mengelakkan perut menggeleber.

Jom kembali ke tradisi nenek moyang kita!

Barut Titisan Bonda ❤️

Tuesday, February 16, 2016

Dah 8 tahun.



"Dah 8 tahun.." Sedar xsedar sudah hampir 8 tahun As Beauty di pasaran Malaysia. Bermula dengan hanya menjual suka suka kepada kawan-kawan sehingga menjadi salah satu produk yang dikenali di seluruh Malaysia. Syukur Alhamdulillah.

Dahulunya hanya menjual dalam kantung murah dan sekarang alhamdulillah mampu berdiri teguh dengan brand dan kotaknya yang tersindiri. Sedar xsedar packaging As Beauty semakin berevolusi yang dulunya kelihatan old skool dan sekarang nampak lebih kemas dan moden.

As Beauty asasnya adalah sebuah perniagaan keluarga. Semua perkara yang diusahakan adalah titik peluh ahli keluarga sendiri.. Alhamdulillah kami masih utuh dan dapat kekal di dalam industri ini yang kian pesat dan ramai pesaingnya. 
Kami komited untuk memberikan yang terbaik untuk anda semua. Dari segi perkhidmatan sehinggalah kualiti produk. Bilangan produk pon semakin banyak, yang mana dahulunya hanya mempunyai satu produk iaitu As Beauty 3 in 1 set. InsyaAllah akan ada lagi produk yang akan dikeluarkan syarikat. Antaranya ialah barut bersalin khusus
untuk ibu-ibu yang lepas bersalin. Ramuan khas tradisional turun temurun.

Kepada semua pengguna As beauty dan stokis2 As Beauty yg kekal setia dengan kami, ribuan terima kasih kami ucapkan. 😊

#asbeauty
#asbeautymalaysia
#asbeautysoap
#asbeautyfounder
#asbeautyskincare

Thursday, February 4, 2016

“Takpa Zura. Anak Zura lagi penting"




“Takpa Zura. Anak Zura lagi penting. Tumpu kat anak dulu. Artikel Kak Asma bila-bila pun takpa. Zura toksah dok risau”, balas Puan Asmak dalam loghat Kedah pekat beliau.

Terharu sungguh saya dengan respons Puan Asmak. Saya mahu pulangkan wang kepada beliau kerana saya terikat dengan urusan anakanda saya yang masuk hospital selama 2 minggu. Tetapi Puan Asmak menolak dan mohon saya usah risau. Terharu sungguh. Anakanda beliau juga sama. MasyaAllah, sebagaimana cantiknya acuan begitulah anak-anaknya, sangat berbudi bahasa. Mudah sangat berurusan dengan Puan Asma anak beranak. Sampel produk yang dihantar kepada saya apabila saya jumlahkan, MasyaAllah, bernilai lebih RM1,000.00. Tidak hairanlah beliau murah rezeki kerana tidak lokek memberi dan berkongsi rezeki dengan orang lain.

Apabila saya teliti tagline label As Beauty pula, ‘A Simple Beauty, Memelihara Anugerah Ilahi’, masyaAllah, kena sungguh dengan akhlak dan displin keluarga mereka ini. Menulis ialah salah satu mesin duit saya, walaubagaimanapun saya ada kriteria saya sendiri untuk menerima tugasan dan tidak akan main tangkap muat kerana tugasan yang saya wakili juga bakal memberi refleksi kepada saya. Pastinya saya selektif dalam menerima sebarang tawaran menulis artikel, serba sedikit homework akan dilakukan dahulu dan saya selalunya akan memberi peluang berlaku komunikasi dua hala supaya saya dapat mengenal peribadi empunya badan. Jika rekomendasi datang dari rakan-rakan saya, ianya menjadi lebih mudah. Pada saya cerita di sebalik sesuatu penulisan menjadi lebih bermakna jika kita dapat memahami ‘nilai yang dibawa’ pemiliknya dan juga di sebalik sesuatu produk. InsyaAllah.

Teks penuh di sini http://azuraabdullah.com/as-beauty-a-simple-beauty-memelihara-anugerah-ilahi/

Tuesday, January 26, 2016

Pemberitahuan


Selepas QU PUTEH punya kes baru-baru ini, kes As Beauty dgn KKM tahun 2013/14 ni timbul balik.

Pada awal tahun 2014 (hujung tahun 2013 kes timbul dan semua produk telah dipanggil balik)

I N F O!
KKM telah membatalkan nombor NOT yg lama (utk day cream & night cream sahaja) akibat dari batch yg bermasalah yg telah dipanggil balik tempoh hari.
Nombor NOT KKM untuk Day Cream dan Night Cream adalah seperti berikut.
Boleh klik link ini utk pautan terus ke BPFK:-
1 - Day Cream - NOT 1405055390K
2 - Night Cream - NOT 140505391K
Diminta semua pengguna dan pengedar maklum dengan maklumat yang diberikan.
Terima Kasih.

AS Beauty!

Cantik mulus dengan AS Beauty!

kulit cantik licin flawless gitu:)

Follow ig kami asbeauty_hq  


Wednesday, December 23, 2015

AS Beauty Year End Sale YES!

Salam Maulidur Rasul & Selamat Hari Natal!

As Beauty Sale Kasih Sayang Hujung Tahun sudah dibuka!

Bermula sekarang, hingga 26 Dec 2015! (24,25,26 Dec 2015)

Boleh terus pm pada page ini, atau hubungi no yang tertera!

Cepat! Cepat! Selagi stok masih ada! 


LAWATI LAMAN FACEBOOK AS BEAUTY  & AS BEAUTY 2 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN ATAW TEMPAHAN!