Sunday, January 29, 2017

As Beauty CNY Sale


Selamat Tahun Baru Cina utk semua kaum cina 😊

Utk meraikan Tahun Baru Cina ini, As Beauty ada buat sale taw. Bkn 10%, bkn 20%, tp 30%!!!
heeee byk tu..
Apa tgg lg, hmpa suma cpt2 lar rebut peluang ini ya..
Bkn slalu taw km nk buat sale ne 😛

Yg mna bru pertama kli nk try skin care ne, hmpa jgn risau.
Skin care dr As Beauty ne leh bantu plbagai mslh kulit muka hmpa.
Raya Puasa lmbt lg, tp mula kn pnjgaan muka hmpa dr skrg, bru lh flawless nnt d hari raya.
heee jgn ingt pkai 3 hari terus flawless taw..
Produk km semuanya slmt d gunakn.
So hmpa tgg pa lg.
Lekaih mai membeli dgn As Beauty!

utk order,
leh Whatsapp or msg ke no, 013-5337955

Saturday, December 17, 2016

Barut Titisan Bonda - Ramuan Pusaka Bidan

BARUT TITISAN BONDA
RAMUAN PUSAKA BIDAN
“Barut ini dicipta khas untuk kegunaan wanita selepas bersalin, ia juga boleh digunakan untuk mereka yang mementingkan kerampingan badan.”



salaam. Hi, entry kli ne, ceq nk crita salah satu top produk dr As Beauty, BARUT TITISAN BONDA. So, apa kelebihan barut ne? Ok meh nk habaq.
Barut Titisan Bonda As Beauty ini telah di cipta n dimodenkan reka bentuknya utk memudahkn terutamanya para ibu dlm proses berbengkung sepanjang masa berpantang. 1 set Barut Titisan Bonda mengandungi barut, minyak herba dan pad herba.
·                      Barut ini dibuat dari material kain belacu, elastic band dan mempunyai Velcro strap (zap on). Jd, amat mudah lah utk kita pakai, hnya zap zap sja. hee. Ia selesa dipakai, tidak menyebabkan kegatalan, menyerap peluh, lembut pada kulit dan tidak tebal.
·                      Barut ne da 2 saiz, size L dan size XL. Untuk yg belum berkahwin atau nk maintain rampingkn pinggang, sesuai lar memakai size L. Di bawah ne ceq akn sertakn size barut yg sesuai mengikut ukuran pinggang.
Saiz

Ukuran Pinggang
L

28-38 inci / 71-96cm
XL

39-45 inci / 99-114cm
·                      Melindungi bahagian yang dibedah terutama sewaktu menyusukan bayi di posisi duduk. Bengkung ini bertindak sebagai pelapik dan pelindung tempat pembedahan. Ciri rekaannya juga membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka.
·                      Size bengkung yang lebar bukan sahaja membantu mengempiskan perut tetapi juga mengecilkan bahagian pinggul yang telah mengembang sewaktu mengandung
·                      Barut ne sesuai dipakai sepanjang hari, mengikut keselesaan, selepas bertungku (utk yg slps bsalin) ataupun waktu tidur. Klo nk pakai waktu tidur, ceq suggestkn hmpa longgarkn sedikit barut agar hmpa mudah bernafas dan dpt tidoq ngn lena.
·                      Boleh dibasuh dengan tangan.



Minyak Herba
Sapukan Minyak Herba pada perut dan badan. Bagus untuk kurangkan sembab, sakit badan, water retention dan melangsingkan balik tubuh. Sapu selepas mandi. Pastikan kulit hmpa kering dan sapu dalam bentuk bulatan ikut bentuk semulajadi perut dan tubuh badan kita. Yg ni special, just sapu pada perut dan kawasan peranakan. Kalau ceaser kena jarakkan dalam 5cm dari jahitan. Sapu jangan tebal buat permulaan.
Sapukan Minyak pada tapak kaki dan pakai stokin. Sangat bagus melancarkan darah ibu. Banyak yang tak tau, dari tapak kaki ni lah pelbagai urat tubuh badan sampai ke kepala. Sebab tu masa pantang tak boleh tersadung terutama ibu jari kaki. Kalau jenis berurut, tanya bidan tu. segala bagai urat ada pada kaki ni.
Minyak ni boleh sapu pada bahagian badan yang lain utk tujuan memanaskan badan dan membetulkan urat. Lepas bersalin normal / ceaser biasanya tak digalakkan urut terus sebab rahim masih bengkak. Kalau ceaser lagi tak boleh usik bahagian perut. Kalau ada bidan yang pandai, dia akan urut tapak kaki sahaja atau betis dan area body yang lain.
Jadi masa pantang mmg setiap produk yang disapu mudah meresap berbanding waktu biasa. Jadi jangan sia-siakan tempoh ni tanpa manfaatkan sebaiknya dengan Minyak Herba yang bagus dr As Beauty ne untuk kesihatan badan.  



Pad Herba
Pad Herba pula mngandungi cengkih, lada hitam dan pelbagai herba kampung yang boleh mengempiskan perut  dan membuang angin2 jahat dlm bdn. Pad Herba ne boleh dipkai sehingga bau2 nya sudah kurang. Pad herba ni rasa panas bila dipakai dan baynya pon agak kuat. So, selepas bertungku amat sesuai amalkan pemakaian barut dengan pad herba ni. Ianya sangat sanagat membantu mengembalikan Rahim ke bentuk asal..Hee As Beauty da menjual Pad Herba dan Minyak Herba secara berasingan. So, hmpa jgn risau klo Pad Herba sudah tamat tempoh.

Minyak Herba & Pad Herba, RM 80
Barut size L, RM 79/RM 85ss
Barut size XL, RM 99/RM 105ss


Selepas sapu minyak ke perut, hmpa boleh lar mula berbengkung dengan Barut Titisan Bonda. Ketatkan sedikit demi sedikit mengikut keselesaan individu. Nak buat sit up pun kena tengok tahap kesihatan hmpa jg. Kalau masih terasa sakit pada bahagian luka memang jgn buat lar ya. Tunggu sampai dah tak sakit, bru leh buat. Hee. Klo dh hbs pantang pun hmpa bole lg pkai barut ne nk p kja ka pa, tp sapu nipis2 jar minyak, xpun hmpa just pkai barut shj. Takut nnt, kuat pulak bau minyak tu 😛. hee so ceq cadangkn Sblum tdoq tu, bru pakai barut ngan sapu Minyak Herba.



Pakai barut di bahagian bawah terlebih dahulu


Masukkan pad herba di poket bahagian bawah dengan kedudukan yang betul 


Kemaskan balutan bahagian atas bagi membantu mengembalikan Rahim ke posisi asal


Selesaikan balutan mengikut kesuaian tubuh hmpa n rasai kehangatan tindak balas minyak dan pad herba.


Sekian dari ceq untuk entri kali ni. Sebarang tempahan atau pertanyaan hangpa boleh la hubungi 013-5337955 !:D

Thursday, November 17, 2016

Akaun Instagram Digodam




Akaun Instagram As Beauty Digodam


Baru-baru ne, akaun instagram As Beauty tlh di hacked buat pertama kalinya oleh pihak yg tidak bertanggungjawab. Username, email dan password tlh diubah. Malah, gambar profile jg tlh diubh kpd gmbr yg tidak sepatutnya. Mmg ne pnglmn baru buat kami semua dan pnglmn ne, tlh buat kami lebih bhati-hati utk masa akn dtg.




Ok, tahap keselamatan amat penting semasa mengendalikan media sosial lebih-lebih lagi kepada penggiat media sosial seperti Blogger, YouTuber, pengurus Facebook Fanpage Manager, Instagram dan macam-macam lagi. Sbb kebanyakkan pengendali media sosial sibuk memikirkan pengisian dan contents media sosial masing-masing sampai terlupa untuk menjaga dan memelihara akaun dari digodam. Kita pasti akan rasa stress, menyesal n sedih tak terhingga kalau kita kehilangan blog ataupun followers secara tiba-tiba. Yang ceq nk kongsi ne bukanlah langkah 100% yang menjamin media sosial hmpa terselamat, tetapi sekurang-kurangnya dapat menyusahkan kerja hackers dan hmpa dpt  mengetahui sedikit sbnyak ttg apa yg perlu hmpa buat sekiranya akaun Instagram hmpa digodam.

Sebelum tu, Kenapa Pengodam Ingin Mengodam?

Soalan ni mungkin nampak macam tak logik tapi kalau hmpa nk taw kebanyakkan penggodam@hackers, depa xda alasan untuk menggodam. Depa hanya suka-suka bagi mencapai kepuasan dan membuktikan depa sudah mencapai satu tahap tertentu.
Tapi ada jg hackers yg nk menjatuhkan jenama tertentu bagi tujuan peribadi.

Jadi, hmpa perlu cepat bertindak melakukan 5 perkara ini untuk menyelamatkannya:

1. Tukar kata laluan atau klik reset kata laluan ke email anda.
2. Membatalkan akses ke mana-mana aplikasi pihak ketiga.
3. Selamatkan akaun jika anda masih boleh log ke dalamnya.
4. Buat laporan kepada Instagram sekiranya anda sudah tidak boleh log masuk.
5. Periksa email anda yang digunakan untuk pendaftaran akaun Instagram.

Jika akaun hmpa dh kna hacked, jgn panic, jgn stress. Terus ambil langkah utk laporkn mslh hmpa di Instagram Help Centre.




Hmpa select “Privacy &Safety Center”, and then select “Report Something” seterusnya select “Hacked Accounts”.




Langkah seterusnya, hmpa just follow jar instruction yg depa bagi. Untuk akaun Instagram yg represent business atau company, Instagram akn minta hmpa upload gmbr bukti yg membuktikan akaun Instagram tu, milik company hmpa seperti utility bill syarikat, lesen syarikat, Certificate of formation dan tax filing dlm satu file shj. Make sure hmpa combine suma tu, dlm satu gmbr shj and if possible, save kn gmbr tu as jpeg. Slps selesai hntr laporan, Instagram akn membantu hmpa pada hari bekerja shj. Jd, mohon sumanya bersabar sekiranya akaun hmpa digodam semasa hri bercuti dan berdoa agar akaun dpt di recover smula. 
Hee AlhamdulillaH akaun Instagram As Beauty dpt diselamatkan.



Jd, kali ne, ceq nk kongsikn tips keselamatan untuk membantu akaun hmpa supaya tidak mudah digodam.

1. Pilih kata kunci yang kuat.
Pastikan hmpa menggunakan kombinasi sekurang-kurangnya 8 nombor, huruf dan tanda (seperti ‘!’ dan ‘&’). Kata kunci itu juga mesti berbeza dari kata kunci yang hmpa gunakan di platform lain di internet.

2. Jaga kata kunci dengan baik.
Jangan sesekali memberikan kata kunci hmpa kepada orang yang tdk dikenali, apatah lg yg baru kenal dan tidak boleh dipercayai.

3. Pastikan akaun email selamat.
Sesiapa sahaja yang boleh mengakses email hmpa, berkemungkinan besar boleh mengakses akaun Instagram hmpa jg. Jadi, tukar semua kata kunci untuk akaun email dan pastikan kata kunci itu tidak sama bagi akaun-akaun media sosial yang lain.

4. Log keluar akaun.
Pastikan hmpa log keluar akaun Instagram klo hmpa menggunakan komputer atau telefon yang dikongsi dengan orang lain. Jangan sesekali tanda kotak “Remember Me” bila hmpa log masuk dari komputer awam. Ini kerana orang lain boleh log masuk lepas hmpa tutup browser window komputer itu.

5. Aplikasi pihak ketiga.
Sekarang ne banyak aplikasi yang menarik untuk digunakan bersama akaun Instagram. Jd, hmpa perlu fikir sebelum membenarkan mana-mana aplikasi pihak ketiga synchronize dengan akaun Instagram hmpa.
Contoh aplikasi atau laman web yang menyediakan alat untuk dapatkan free followers atau likes, kemungkinan aplikasi tersebut  dpt mengambil alih akaun hmpa tanpa hmpa sedar.

Tip tambahan
Selain itu, hmpa jangan terlalu mudah klik apa-apa pautan yang meragukan yang diterima melalui pesanan ringkas (SMS), Whatsapp, internet dan lain-lain. Walaupun pautan itu dihantar oleh orang yang dikenali, hmpa tetap perlu berhati-hati. Jangan main tekan jar link sebarangan.
Hmpa juga digalakkan utk selalu tukar kata kunci akaun media sosial dan pastikan email yang tertera di bahagian deskripsi akaun media sosial itu bukanlah alamat email sama yang digunakan untuk mendaftarkan akaun media sosial tersebut.

Semoga info ini dapat membantu hmpa semua. InsyaAllaH.

Friday, November 4, 2016

Air Suam







salaam Jumaat.  Dah lama btul ceq x update blog ne. Apa pun hari ne ceq nk crita skit tentang kbaikan minum air suam. Air suam ne kita bole dptkn dari mcm2 sumber. Contohnya air mineral yg djual di pasaraya, air yg ditapis spt Kangen Water, Elken, Coway, RO dan byk lg. Tapi ceq nasihatkan kita minum lh air yg ditapis. Nnt ceq kongsikn penapis air yg hnya bmodalkn bwh RM5 shj. Penapis ne sesuai utk student yg duk umh sewa.  Ok back to the topic, hampa taw dak kelebihan minum air suam ne berbanding minum air sejuk?  Kalau hmpa nk taw, minum air sejuk ne akan  membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan proses penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita akn semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. Ramai yg ceq duk perhati amalkan minum air suam yg agak sejuk, jd kesannya hmpir sama shj dgn minum air SEJUK. Ok mai ceq nk habaq, suhu air suam yg tbaik adlh air suam PANAS. Make sure tmbhkn skit air panas ke dalam air suam, lg panas lg baguih tp jgn lh panas sgt smpai melecur lidah tu ya.

Dengan mngamalkan mnm air suam panas setiap pg dpt mengekalkan kecantikkan dan mlmbtkn proses penuaan. Cantik luaran mestilah bsama As Beauty ceewahh, tp dlmn pun penting jg naa. Bila kita mnm air suam panas, kulit akn jd lembap dan kelihatan muda. Yg mna da masalh kulit mcm jerawat, bole lh amalkan pgunaan sabun vit E As Beauty ya.
Rata2 org yg ceq knai, sumanya xmau mnm air suam panas. Awat pasaipa??? Sbb depa xmau kerap buang air kecil. Sebenarnya, it’s normal utk pmulaan. Lama2 bdn kita akn tbiasa ngn 8 gelas air suam pns setiap hri. Nk sht, nk cantik, nk muda dlm jangka masa yg pnjg, kna lh bmula dr skrg ya. Xda lh mnm bru sehari terus nk nmpk muda kn. Mesti lh kna konsisten ya. Heee. 


Secara ringkasnya, kelebihan minum air suam  


1.       Menguruskan badan
Ha mesti suma org happy kn ngn statement ne.  Air suam xda kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan, meningkatkan metabolisma dan menyingkirkn toksik dlm bdn. Nak lg berkesan, tmbh perahan limau nipis dlm air suam, jgn letak gula ya n amalkan minum stiap pg lps bgn tidur. 

2.       Meningkatkan kesuburan
Air suam dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum lelaki serta hormon estrogen pada kaum wanita serta dpt meningkatkan fungsi seksual. Bab ne, ceq xmau terang byk2 sgt na. heee. 

3.       Melancarkan sistem pencernaan
Mcm ceq habaq awal2 td, minum air suam 8 gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Nk lg mudah, mnm air suam panas btul2 lps bgn tidur, time perut tgh kosong. InsyaAllaH, suma nya akn bjalan dgn lancar. Bila dh lancar, secara x lnsg dpt mngelakkn dari sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4.       Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air suam bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5.       Perawatan kecantikan
Kekurangan pengambilan air suam menyebabkan tubuh badan kita menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkedut. Dengan pengambilan air yg mencukupi, kulit menjadi anjal, lembap dan kelihatan muda. Aplikasi makeup jg akn lbh smooth dan tahan lbh lama.

6.       Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air suam bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7.       Menyihatkan jantung
Air suam juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air suam.

8.       Ubat kepada penyakit strok
Air suam tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.


Waktu Yang Sesuai Untuk Minum Air Suam
1. Minum 2 gelas air suam SELEPAS BANGUN TIDUR. Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman.
2. Minum segelas air suam 30 MINIT SEBELUM MAKAN. Ianya membantu penghadaman dan membuat perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan.
3. Minum segelas air suam PANAS 30 MINIT SELEPAS MAKAN. Ianya membantu proses penghadaman.
3. Minum segelas air suam SEBELUM MANDI. Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah.
4. Minum segelas air suam SEBELUM TIDUR. Ianya dapat mengelakkan strok dan terkena sakit jantung ketika tidur


Apa2pun ceq nasihatkan kita amalkn meminum air suam dari skrg. Bak kata pepatah Inggeris, ‘Prevention is better than cure.’ Haa, tapi kadang-kadang tu kalau dh teringin sangat nak minum air sejuk tu. boleh jar... tp kna control lar ya. Yg mna krg mnm air suam, lepas ni ubah lah sikit2... mgkn hri ne just mnm segelas, esok mnm pulak 2 gelas air suam n seterusnya. Xpa pelan2. Jgn terus paksa minum 8 gelas air suam terus ya. Minum lh secara berperingkat.  Lama-lama bdn kita akn biasa dgn pngambilan 8 gelas setiap hri.  Jumpa lg utk next entri.